8.2.2013

valentino spectacular


Valentino on todellakin Maestro! Vihdoin viime viikonloppuna pääsin katsomaan Valentino: Master of Couture -näyttelyn, joka esittelee Valentinon töitä ja elämää 50 vuoden ajalta. Itse päänäyttelyhuoneessa on cat walk, jota pitkin kuljetaan, ja sen molemmin puolin on koottu 130 Valentinon suunnittelemaa asua 1950-luvulta aivan viime vuosiin.

Niin ihmeellisen lumoavaa, että en osaa kuvailla (ja valokuvaaminen oli tietysti kielletty, joten ei ole kuviakaan tarjota)! Kuten Julia Robertsin sekä Anne Hathawayn päällä Oscar-gaalassa nähdyt asut, iltapuku, joka on kuulunut Audrey Hepburnille ja hääpuku, jossa Jackie Kennedy avioitui Onassiksen kanssa.

Mielelläni useamminkin ihastelisin kosketusetäisyydeltä Valentinon haute couture -luomuksia, en vaan ihan heti keksi, että missä seuraavaksi. Sitä odotellessa Valentinon tuotantoon voi tutustua virtuaalimuseossa täällä. Ja jos olette Lontoossa vielä ennen 3.3., menkää ihmeessä katsomaan näyttely! Viikonloput ainakin tuntuvat olevan loppuunmyytyjä, joten suosittelen ostamaan lipun ennakkoon.

Iltapukujen lisäksi näyttelyssä oli esillä myös muuta materiaalia, joista pieniä, hauskoja mieleeni jääneitä yksityiskohtia olivat kirjeet Anna Wintourilta (ehkä sen takia, että Annalla on niin suuri käsiala!), Meryl Streepin kirje, jossa hän pahoittelee, että ei pääse osallistumaan muotinäytökseen, sillä juuri samana viikonloppuna on hänen laskettuaikansa, joulukortti Charlesilta, Williamilta ja Harryltä, sekä Valentinon itsensä piirtämät luonnokset, jotka ovat ihan sinällään kuin taideteoksia.

Valentino is a true Maestro! Finally last weekend I got to see the exhibition Valentino: Master of Couture, which showcases Valentino's work and life from the past 50 years. In the main showroom there's a big cat walk, that museum visitors walk along, and on both sides of it 130 Valentino couture pieces from 1950s to the very resent years.

So stunning I cannot describe (and no photography allowed so I do not have any pictures to show either)! Like Julia Roberts and Anne Hathaway's Oscar ceremony gowns, evening gown that has belonged to Audrey Hepburn, and the dress Jackie Kennedy had on when marrying Onassis.

I'd love to admire more often Valentino couture from this close, I just cannot think where the next opportunity might occur. Meanwhile one can get to know Valentino's work in virtual museum in here. And if you happen to be in London before 3rd of March, go see the exhibition! At least the weekends seem to be outsold, so I strongly advice to purchase the tickets in advance.

Besides the couture dresses there was other material, of which some small, funny details stuck into my mind. Like letters from Anna Wintour (maybe because Anna's handwriting is so big!), Meryl Street's letter where she regrets she cannot attend the fashion show, because her expected date is on the very same weekend, Christmas card from Charles, William and Harry, and Valentino sketches which are pieces of art just like that.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, ehtisin juuri ja juuri tuonne Lontoon reissun yhteydessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa reissua jo näin etukäteen :) Lontoossa on tietty niin paljon tekemistä ja näkemistä että kaikkeen ei ikinä aika riitä, mutta tätä kyllä suosittelen, jos yhtään Valentino tai couture kiinnostavat! X

      Poista