16.7.2012

first time for everything



Paluusta Lontooseen on jo monta päivää, mutta tässä vielä pieni katsaus Belgian-reissuumme. Sää oli määränpäässä Namurissa, joka on suunnilleen Lahden kokoinen kaupunki, kuten täälläkin: satoi ja paistoi ja taas satoi. Päivät kuluivatkin rattoisasti syöden kotona, terassilla ja ravintoloissa. Ikimuistoisimmaksi jäänee lounas Michelin-tähden ravintolassa. (Muutama vuosi sitten Namur oli vielä "eniten Michelin-tähtiä per asukas" -top 20 listalla, ja edelleen Namurissa on useampi Michelin-ravintola.)

Fine dining -lounaalla opin ainakin sen, että a) hienojen ravintoloiden vessat ja lavuaarit ovat niin hienoja, että on hankala pestä kakkapyllyä b) kankaiset servietit toimivat hyvin harsoliinan sijaan puklun ja oksennuksen pyyhkimisessä c) jos erittäin ystävällinen tarjoilija ehdottaa voivansa ottaa vauvan mielellään syliinsä hyssyteltäväksi lounaan ajaksi, kannattaa ensi kerralla ehdottomasti tarttua tarjoukseen. Kivaa maanantaita!

It's already many days since we have been back in London, but here comes a short summary of our trip to Belgium. The weather was similar to London in our final destination, Namur: it rained and shined and rained again. The days went by eating at home, at the terrace and in restaurants. The most memorable will definitely be a lunch at a Michelin star restaurant. (A few years ago Namur was on the "most Michelin stars per capita" top 20 list, and still today there are several Michelin restaurants in Namur.)

During this fine dining lunch I learned that a) fine restaurants have so fancy toilets and sinks that it might be impossible to wash baby's poopoo b) cloth serviettes can well be used instead of muslins to wipe away puke c) if a very friendly waitress offers to hold the weeping baby while you enjoy the lunch, you should definitely take advantage of this offer. Hope you have a good Monday!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti