27.9.2012

baby who sleeps 12 hours


Näin taitavasti pikku-A jo istuu (ja katsoo YouTubesta Puppe-videota)! Hyvin sujuvat edelleen myös syöminen ja nukkuminen. Jo ajat sitten lupasin kertoa tarkemmin, että miten me nukumme, Pikku-A kun on nukkunut 9-12 tunnin yöunet noin kolmekuukautisesta.

Päivämme kuluvat alla olevaa, hyvin paljolti Gina Fordin luomaa, rutiinia mukaillen, jossa ideana on, että päivällä klo 7-19 ollaan noin kaksi tuntia kerrallaan hereillä, sitten otetaan torkut, ja kokonaisuudessaan päivän aikana nukutaan vain noin 3-3,5 tuntia, jotta pisimmät unet tulevat nukutuksi yöllä. Kun pikku-A tästä vielä kasvaa, päivällä nukutun ajan kesto lyhenee, ja ensin jäävät pois iltapäivätorkut.

Jo pienestä pitäen myös runsain syöminen on ajoitettu päiväsaikaan. Ihan pienenä yösyöttöjä tehtiin tietenkin (muistaakseni klo 22 ja n. klo 03), mutta mahdollisimman himmeässä valaistuksessa. Yöllä ei myöskään juteltu vauvalle, ei mielellään edes otettu katsekontaktia, ja vain tarpeen tullen vaihdettiin vaippa. Vauvaa siis opetettiin jo tuolloin, että yö on nukkumisen aikaa.

En tiedä, kuinka paljon on kiittäminen Gina Fordin oppeja, ja kuinka paljon pikku-Ata. On varmasti paljon muitakin toimivia tapoja ja rutiineita, mutta tämä on toiminut meillä, ja tällä tavalla me kaikki olemme saaneet yömme nukuttua jo monta kuukautta. Mikäli sinulla on mitään kysymyksiä tai kommentteja rutiiniin liittyen, vastailen ja kuulen muita vinkkejä mielelläni!

Kaikkia vauvan unirytmit eivät taida kiinnostaa, joten huomenna taas jotain ihan muuta. Adios!

7 herätys ja aamiainen / waking up and breakfast
8.30-9.15 aamutorkut / morning nap (Gina Fordin opeissa vasta klo 9.00 alkaen, mutta pikku-A väsyy jo aiemmin / in Gina Ford's routine from 9.00, but AJ becomes tired before that)
11 lounas / lunch
12-14 päiväunet / lunch time nap
14 välipala / snack
16-16.30/17 iltapäivätorkut / afternoon nap
17 päivällinen / dinner
18 ilmakylvyt ja kylpy / without diaper time and bath
18.30 iltapala / evening porridge
19 nukkumassa / sleeping

See how well AJ is already sitting (and watching Spot video from YouTube)! He continues to be a very good eater and sleeper, too. Already some long time ago I promised to share with you how we sleep, since AJ has been sleeping 9-12 hours a night since he was just three months old.

Our day routine is very alike to the one, based on Gina Ford's routine, above. The idea is that during the day time, i.e. 07-19, the baby is awake approximately two hours, after which he takes a nap and total sleep time during the day is 3-3,5 hours, so that the longest sleeping spell will occur during the night. As AJ gets older, the sleep time during day shortens, and first the afternoon nap will be skipped.

Also from the very beginning the baby is learning to have his biggest food input during the day. Naturally there are night feedings during the first months (if I remember correctly at 22 and 03), in a dim light. At night there is no talking to the baby, preferably not even an eye contact, and only if it's urgently needed nappy is changed. The baby is being thought that nights are for sleeping.

I am not sure how much credits go to Gina Ford and what part to AJ. In addition, I am sure there are several routines and methods, but this has worked for us and following this routine all of us have been sleeping throughout the night for many months now. If you have any questions or comments about the routine, I'd be glad to share ideas and hear your tips and tricks!

Not all of you are interested in baby routines, therefore tomorrow again something different. Adios!

7 kommenttia:

 1. Voi miten ikävä tuli tuota pikkuista miestä!! Ja onpas muuten tukan väri tummunut!!!! Suukkoja ja haleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin itse ihan samaa. Jotenkin värit ovat nyt kuvassa liian tummat, tukka ei kyllä oikeasti ole noin tumma :) Takaisin kanssa xoxo!

   Poista
 2. Well done! Ihanaa, kun nukkuu noin hyvin. Olen todella halunnut tehdä postauksen tästä aiheesta itsekin, mutta olen nähnyt parhaaksi jättää tekemättä... joku saattaisi lähettää palkkamurhaajan perään ;-) Meilläkin 2-kuukautinen nukkuu 9 tuntia, jonka jälkeen tarvitsee syötön, jonka jälkeen jatkaa vielä 3 tuntia. Vanhempi tytär "toimi" aivan samalla tavalla aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin aiheen karttamisen! Nukkuminen on tosiaan paljon puhuttu, mutta ilmeisen arka asia. Ja kuten sanoinkin, jokainenhan kasvattaa lapsensa ihan kuten haluaa, kaikille ei sovi kaikki, jne., mutta GF-rutiini on tehnyt meidän vauva-arjesta helppoa - ja mikä tärkeintä, vauva on (myös neuvolantädin mukaan) oikein onnellisen ja tyytyväisen oloinen. Voitkin uskoa, että olen usein ollut kiitollinen, että löysin vinkin blogistasi!

   Sinun kahden lapsen hieno esimerkkisi taitaa kieliä myös siitä, että ei ole ihan pelkästään lapsesta riippuvaista nukkuminen :) Ja jos olen oikein ymmärtänyt, täällä Englannissa melko moni seuraa GF:n rutiineja. Ainakin mieheni on työpaikallaan törmännyt useampiin vanhempiin, jotka uskovat hänen oppeihinsa.

   Poista
  2. Se on jännä juttu, että se on niin arka asia. En tiennyt sitä, ennen kun aloin kirjottamaan blogia! ;-) Mulle kaverit täällä aikanaan vinkkas rutiinista ja mä otin kiitollisena ohjeet vastaan ja oon kyllä iloinen, että tein niin... ei oo ikinä ollut nukkumaanmeno-ongelmia tai yöheräämisiä. Helpottaa kummasti elämää ja kuten sanot, lapset on todella tyytyväisiä, kun eivät pääse kärsimään yliväsymyksestä. Jokainen tyylillään ja tämä on kyllä sopinut meille ja kiva kuulla, että teillekin! :-) Oikeassa olet täällä GF rutiinia harrastetaan tosi paljon, meilläkin suurin osa ystäväpiiristä.

   Poista
  3. Se on niin ihmeellinen välillä tämä internet- ja blogimaailma ;) Tervetuloa takaisin Lontooseen ja kivaa viikkoa!

   Poista
 3. The frank opinion given by the pills contraceptive group has determined that
  customer service representatives have failed in the past.

  Ever wonder what your dreams mean? It turns into something that requires attention and
  treatment when it happens very frequent.

  my web site ... sleep

  VastaaPoista