12.11.2012

urban masters


Lauantai-iltapäivän vietimme itä-Lontoossa, Shoreditchissä. Alue on ihan uber cool ja huippu gallerioiden, putiikkien, vintage-kauppojen, baarien ja katutaiteen suhteen. Factory 7:n (os. 13 Hearn Street) Urban masters -näyttelyyn oli koottu katutaiteilijoiden creme de la creme. Verbaaliset kykyni eivät riitä kuvailemaan näkemäämme, eli ehdottomasti kokemisen arvoinen näyttely, joka on avoinna vain tämän viikon.

Samana iltana telkkarimme sattui olemaan auki musiikkikanavalla juuri UK top 40 -listan ykkösen aikaan. Kärjessä komeilee (jouluvalomies) Robbie Williams, ja hassu yhteensattuma, että Candy-musiikkivideo oli kuvattu juuri niissä maisemissa, joissa vietimme päivän.

Loppukevennyksenä voin muuten tunnustaa, että top 20 -listan pikakelauksen aikana totesin olevani täysin tietämätön tämän hetken musiikkiskenestä, mutta oh well, eiköhän teinimaailmasta vaatteet ja kirjat saa riittää minulle.

We spent Saturday afternoon in Shoreditch, east London. The area is uber cool and top when it comes to galleries, boutiques, vintage stores, bars and street art. Factory 7, at 13 Hearn Street, is right now holding an exhibition called Urban Masters, where creme de la creme of the the street artists are gathered together. I do not have enough verbal skills to describe what it's all about, it's definitely worth a visit and open only this week.

The same evening we had TV open on music channel right when the UK top 40 list's number one was announced. The first place belongs to (Xmas light guy) Robbie Williams, and coincidentally the music video for Candy had been shot in the same scenery where we spent the day.

And I must confess that during the top 20 review I realized I'm totally oblivious of present music scene, but oh well, the clothes and books from teenage world will do for me.

4 kommenttia:

 1. Te asutte ilmeisesti Lontoon keskustassa. Miten liikut lapsen kanssa siella? Taalta Richmondista kasin keskusta vaikuttaa kovin vaikealta paikalta saavuttaa, kun maanalaista ei voi oikein kayttaa (ei ole hisseja) ja Waterloon asemalta on vahan pitka kavella joka paikkaan.
  En ole viela kaynyt tuolla Shoreditchissa, mutta taytyy joku paiva menna tutustumaan sinnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositteln todella visiittiä Shoreditchiin! Aikaisemmin olin kanssa aika arka käyttämään rattaiden kanssa julkisia, mutta nyt niihin on alkanut tottua :)

   Asumme keskustassa, joten yleisin kulkutapa taitaa olla kävellen. Käytän paljon myös busseja, meillä on pienet ja kevyet rattaat, joten niiden kanssa pääsee ihan hyvin kyytiin. Ja jos liikkuu ruuhka-ajan ulkopuolella, bussit ovat ihan suht nopeitakin. Tfl:n nettisivujen reittioppaasta suunnittelenkin usein reitin niin, että valitsen kulkuneuvoksi vain bussin.

   Jubilee-metrolinjaa (Waterloo on muuten yksi tämän linjan pysäkeistä) käytän yksinkin, sillä usealla asemalla on hissi ja esim. meidän lähiasemalla Bond Streetillä (yksi Oxford Streetin eli ihan keskustan asemista) pääsee laiturilta ihan kadulle asti liukuportaita pitkin. Tfl:n nettisivuilla on myös sellainen kartta, josta näkyy kaikki asemat joissa on portaaton, lähes portaaton kulku tai liukuportaat kadulta asemalle.

   Ihan pari kertaa olemme liikkuneet taksilla, mutta ne kun ovat aina ilman turvaistuinta, en oikein tykkää matkustaa niillä vauvan kanssa.

   Poista
 2. Jee, Shoreditch on kyllä kiva :) Siitä tulikin mieleen että tulikohan mun sulle lähettämä sähköposti "Shoreditch-kutsulla" perille...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shoreditch on ihan huippu! Ja ei, en ole saanut meiliä, mutta kuulostaapa kivalta, joten ollaan yhteydessä.

   Poista