25.11.2012

vintage and mischa barton under the same roof


Sunnuntai on parasta aikaa kierrellä kirppiksillä, tai toreilla ja markkinoilla, oli sitten Helsingissä tai Lontoossa. Viime viikonloppuna vietimme siskoni kanssa puoli päivää penkoen Old Spitalfields Marketin tarjontaa. Uutuuksia myyvistä kojuista silmään osui paljon tuotteita koristeltuna viiksillä, pääkalloilla ja pöllöillä. (Muoti on niin globaalia, että lyön vetoa, että näitä näkyy nyt paljon ympäri maailmaa.) Siskoni ihasteli pöllöjä, minä taas pääkalloja. Vintage-puolelta onkin vaikeampaa tehdä muutaman sanan yhteenvetoa, tarjolla oli kaikkea ihanan, kiehtovan, tyylikkään vanhaa.

Markkinoiden lisäksi Old Spitalfields Marketia ympäröi laaja valikoima pieniä, toinen toistaan viehättävämpiä putiikkeja. Yksi näistä on suloisen, Lontoosta syntyjään olevan näyttelijän, ja nykyisin myös designerin, Mischa Bartonin syksyllä avaama boutique. Kannattaa poiketa sielläkin!

Sunday is the best day to wander around flee markets or fairs and market places, both in Helsinki and London. Last weekend my sister and I spent half a day delving Old Spitalfields Market. The stalls selling new goods were all full of products with mustaches, skulls and owls. (Fashion is so global that I bet these are everywhere around the globe right now.) My sister admired owls, my cup of tea were the skulls. From vintage booths it's more difficult to sum up just a few things, there were so many lovely, fascinating, classy oldies on offer.

Moreover, there are small charming boutiques around the market. One of these is a London born actress, and nowadays a designer plus a cutie, Mischa Barton's store, that was opened this autumn. I suggest you stop by there, too!

2 kommenttia:

  1. Vitsi, että olen kateellinen sulle, kun saat koluta kirppiksiä Lontoossa! :D Pikkaisen varmaan erilaiset valikoimat, kun täällä pk-seudulla... Mä varmaan pimahtaisin siellä saarivaltion tarjonnan keskellä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sellaista aitoa kirppistä en ole vielä päässyt koluamaan, mutta näitä toreja ja markkinoita kyllä. Ei ole kuule hyvä yhtälö tämä äitiysloma ja Lontoo: aikaa kierrellä toreilla ja turuilla, kauheesti löytyis koko ajan ostettavaa, mutta ei ole rahaa :)

      Poista