29.1.2013

best selling grey


Lampun alla yöpöydän virkaa toimittaa pino lehtiä ja kirjoja, sängyllä taas pari viimeksi lukemaani kirjaa. Niistä alimmainen on J. K. Rowlingin, tunnetaan myös Harry Potterin luojana, ensimmäinen aikuisten romaani Paikka vapaana, jonka sain joululahjaksi. Kirjan lukemisen jälkeen ei minulla ole epäilystäkään, etteikö Rowling olisi erinomainen tarinankertoja. Iso-A luki muuten kanssa kyseisen teoksen ja häneen tarina upposi myös.

Tummempi kirja on toisen brittinaisen, eli E. L. Jamesin Harmaan 50 sävyä. Sain kirjan yllätyslahjana iso-Alta ihan tavallisena tiistaina jo ennen joulua. Itse olin jo tuolloin havainnut kaikkialla puhuttavan näistä harmaan sävyistä, mutta mieheni, omien sanojensa mukaan, nappasi kirjan "ihan vaan sen takia että se oli best seller -pinossa". Onhan tuo tosiaan myynyt hyvin: ilmeisesti täällä Britanniassa enemmän kuin mikään muu kirja koskaan, jopa enemmän kuin Potter.

Kirja on ensimmäinen osa hyvin eroottisesti latautuneesta trilogiasta. Lukiessa tulee vähän mieleen Reginat ja SinäMinät joskus silloin kultaisella 90-luvulla (kumpaakaan ei muuten taideta enää julkaista?), joten tarinan puolesta en välttämättä veikkaisi tälle kirjalle Nobelin kirjallisuuspalkintoa, mutta taitaa kirja jäädä ainakin myyntiensä puolesta historiaan.

Below the lamp a pile of magazines and books serve as a bedside table, and on my bed my latest readings. The undermost is J. K. Rowling's, aka Harry Potter's creator, first ever adults novel Casual Vacancy. I got it for Christmas and after reading it there're no doubts that Rowling is a great story teller. Also Mr A read the book and he loved the story, too.

The darker book is written by another British woman, it's E. L. James's 50 Shades of Grey. I got is as a surprise gift from Mr A on a very common Tuesday already before Christmas. I had noticed the shades discussed everywhere already before, but my dear hubby said he picked it 'just because it was on the best seller pile'. Well it has sold well: apparently here in Britain more than any other book before, even better than Potter.

The novel is first part of a very erotic trilogy. It reminds me a lot of some Finnish young girls' magazines in the golden 90's (if I'm correct none of these is published anymore?). Regarding the story I wouldn't bet this one for winning any Nobel Prize in Literature, but I guess the book will make history anyway with its record breaking sales.

8 kommenttia:

 1. Osui heti silmään tuo You are what you eat. Munkin kirjahyllystä löytyy se. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Yksi uuden vuoden teemoistani on terveellisempi ravinto, sen takia olen vähän tutustunut myös kyseiseen opukseen. Ehkä siitä myöhemmin lisää..

   Poista
 2. Kiva, että tuo keltainen kirja upposi. Itsekin olen sen lukenut ja pidin kovasti.
  Terv. joulupUKKI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vaan vielä joulupukille :) Minustakin ehdottomasti suositeltavan arvoinen kirja.

   Poista
 3. Fifty shades-sarja on yhä minulla lukematta. Hurjaa että sitä on myyty niin paljon! Pakko itsekin varmaan lopulta lukea ihan suosionsa takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lukaisemaan ainakin ekan osan, ihan vaan trilogiasta nousseen haloon takia. Kirja oli kevyttä luettavaa, joten ahkerana lukijana sinulla ei siihen montaa iltaa kulu. Jään odottamaan arvosteluasi :)

   Poista
 4. Hihii, mä oon halunnut jo pitkään lukea Greyn, kun siitä puhutaan niin paljon - yleissivistyksen vuoksi on uhrauduttava, eikö? ;) Lähinnä akateemiseen kirjallisuuteen keskittyvä T kuitenkin uhkaa erolla, jos kosken siihen edes pitkällä tikulla :D Mä oon itse dekkareiden ja cosmojen suurkuluttajana sitä mieltä, että a) joskus... usein on kiva lukea kevyttä ja b) noin paljon myyneet kirjat kuuluu tuntea ihan jo siksikin, että pysyisi mukana kahvipöytäkeskusteluissa, eli taitaa olla korkea aika uhmata kieltoja ja hankkia toi käsiin! Rowlingin uusimman haluaisin lukea myös, koska tykkään ihan älyttömän paljon Harry Pottereista.

  Mietin hetken, että viitsinkö lähettää tätä kommenttia, joka antaa ehkä vähän epäilyttävän kuvan mun kirjallisuusmausta, mutta menköön! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla sitä mieltä, että lukeminen kannattaa aina, luki sitten melkein mitä tahansa. Joten sallitaan kaikenlaiset kirjallisuusmaut :)

   Ja Greystä on puhuttu (ja puhutaan edelleen) niin paljon, että se on tosiaan melkein yleissivistävää luettavaa. Jos uskallat uhmata T:n asettamaa kyseisen kirjan lukukieltoa, niin saat tulla mielellään hakemaan pokkarin multa :)

   Poista