11.10.2012

221b baker street


Otsikon osoitteessa asui tietysi Sherlock Holmes. Ja kyseisessä osoitteessa sijaitsee edelleen Sherlock Holmes -museo. Käppäilimme talon ohi pikku-An kanssa viime viikolla, ja ajattelin ehdottaa vierailua museossa mieheni vanhemmille, jotka ovat luonamme tällä viikolla kyläilemässä.

Itse olen enemmän Agatha Christie ja Miss Marple -fani. (Näyttääkö Yle muuten edelleen sunnuntai-iltaisin Poirot- ja Miss Marple -elokuvia? Ne on ihan mun lemppareita!) Jopa niin, että suunnittelin meille reissua St. Mary Meadiin, Miss Marplen idylliseen kotikylään, mutta sehän onkin vaan fiktiivinen paikka. Höh!

The address belonged to Sherlock Holmes, of course. And in the very same address is located today Sherlock Holmes museum. We strolled past the house with AJ last week and I am suggesting it to my husband's parents who are visiting us this week.

I'm more Agatha Christie and Miss Marple fan. (Is Finnish tv station Yle still running Poirot and Miss Marple movies every Sunday evening? They're my favourites!) So much that I was planning us a trip to St. Mary Mead, Miss Marple's idyllic hometown, but it appeared to be just a fictional village. Bummer!

6 kommenttia:

 1. Mä fanitan kummankin dekkarikirjallisuuden kuninkaallisen tuotoksia täysillä! Pitäisi käydä tuolla museossa, oon sen verran innokkaasti paitsi lukenut alkuperäisiä kirjoja ja Guy Ritchien ohjaamaa leffasarjaa, myös tapittanut BBC:n modernisoitua Sherlockia. Jos et oo vielä katsonut, suosittelen! ;) Ja hei, vaikka neiti Marplen nimenomainen kotikylä ehkä onkin keksitty, oon kuullut että Englannin maaseutu on täynnä kirjassa kuvailtujen kaltaisia paikkoja, joissa ois kiva vierailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Liza, niin monta hyvää vinkkiä! BBC:n modernisoitu Sherlock on nähtävä, ja jostain jo luinkin, että ainakin joitain Miss Marple -leffoja on kuvattu Buckinghamshiressa, joten sinne siis retkelle.

   Poista
 2. Suomessa asuessani Poirot ja karkkipussi oli sunnuntai-illan pehmeä laskeutuminen uutta viikkoa kohti! Varmasti mielenkiintoinen on myös tuo Sherlock Holmes- museo! Ja kyllä noissa vanhoissa brittitaloissa vaan on sitä jotain...

  Mukavaa viikonloppua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, Poirot-leffat kuuluivat leppoisiin sunnuntai-iltoihin! Kivaa viikonloppua sinnekin :)

   Poista
 3. Torquayssa on ainakin Agatha Christie-museo :) ja yhdyn edellisiin, BBC:n new sherlock on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos museovinkistä! Torquay on kohteenamme heti kun ilmat vähän lämpenevät, ei siis valitettavasti ihan lähiaikoina.. Ja BBC:n Sherlock kiinnostaa nyt ihan kauheasti!

   Poista