22.12.2012

flying in the air


Kalenterin kolmanneksi viimeiseen luukkuun oli tonttu jättänyt pikku-Alle kirjan Lumiukko-sadusta. Jouluaaton Lumiukko-elokuva ennen joulurauhan julistusta on kuulunut lapsuudenkotini jouluperinteisiin jo 80-luvun alusta lähtien. Alun perin Lumiukon tarina on julkaistu vuonna 1978 kuvakirjana, eikä elokuvassakaan puhuta, kuvat sekä henkeäsalpaava musiikki puhuvat puolestaan.

Tänä vuonna Englannissa muuten tuli telkkarissa mainoksia uudesta elokuvaversiosta, Lumiukko ja lumikoira. Sekin olisi kiva joskus nähdä. Perinteinen Lumiukko esitetään Suomessa telkkarissa tänäkin jouluna TV2:lla 24.12. klo 11.28.

Christmas calendar's third last box revealed The Snowman book for AJ. One of my family's Christmas traditions since the early 80's has been The Snowman movie on telly just before the declaration of Christmas peace. Originally this story was published as a picture book in 1978, and there is no speaking in the movie either, just breathtaking pictures and music.

This year I saw in England some adds on telly about a new version of the story, called The Snowman and the Snowdog. I'd love to see that one, too. Traditional The Snowman will be broadcasted in Finland again this Christamas, on TV2 channel on 24th of Dec at 11.28 am.

4 kommenttia:

 1. Tuo kirja olisi kyllä ihana. Taidan hommata meillekin, vaikkei enää jouluksi ehdikään. Mutta talvi kuitenkin jatkuu lumiukkoineen.

  Tunnelmallista joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea elokuva tekee kyllä oikeutta kirjalle (mikä onkin harvinaista), joten kirja kannattaa kyllä kanssa hankkia! Ihanaa joulua teillekin! :)

   Poista
 2. Voi että miten pikkuneitimme odotti tuota lumiukko ja lumikoiraa!! En tiennyt ilman häntä koko tästä ohjelmasta :) Ja olihan se aika ihana.

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulin vasta eilen, että Lumiukko ja lumikoira oli tosiaan tullut telkkarista myös Suomessa tänä jouluna! Kiva että te näitte sen, meillä se taitaa tulla mukaan jouluperinteisiin ensi vuonna - siihen toivoon siis jäädään, että se näytettäisiin myös ensi jouluna :)

   Poista