6.12.2012

henry or victoria


Voitte kuvitella että täällä Britanniassa ollaan innoissaan Katen ja Williamin vauvauutisista. Omat ajatukseni ovat kyllä erään suomalaisen tulevan äidin ja vauvan luona, mutta kun satuimme kävelemään pikku-An kanssa ihan lähellä sijaitsevan sairaalan ohi, jossa Kate on ollut hoidossa aamupahoinvoinnin takia, en malttanut olla ottamatta kuvaa paparazzeista ja toimittajista.

Tulevan vauvan nimestä voi varmaan jo lyödä vetoa. Iso-Alla on iltalukemisena kirja Englannin historiasta, ja hän juuri pari viikkoa sitten esitteli, kuinka kuninkaan nimi on ollut aina melko sama: William, Henry, Stephen, Richard, John, Edward, James, Charles tai George. Kuningattaren nimi puolestaan on ollut Matilda, Mary, Elizabeth, Anne tai Victoria.

Näistä jos pitäisi valita, niin pojalle veikkaisin Henryä ja tytölle Victoriaa, ja arvaan että jos tyttö tulee, niin nimi Diana tullee myös jotenkin näkymään. Mitäs luulette? Nimiveikkauksia otetaan vastaan!

You can imagine that the whole Britain is excited about Kate and William's baby news. My own thoughts are with a certain Finnish mum to be and the baby, but I couldn't resist to take a picture of the paparazzis when we walked with AJ past the hospital where Kate has been treated for her morning sickness.

Betting for the name has probably already begun. Mr A is reading a book called A Short History of England, and he just a few weeks ago explained how the name of the King has been quite the same: William, Henry, Stephen, Richard, John, Edward, James, Charles or George. Whereas the Queen has been Matilda, Mary, Elizabeth, Anne or Victoria.

I pick from these would be Henry for a boy and Victoria for a girl, and if the baby will be a girl, I assume that name Diana will be somehow involved. What do you think, what's your guess?

10 kommenttia:

 1. Yesh, rakastan skekulointia! Olen nauranut lehtien ehdotuksille 'Andrew' = St. Andrew's, 'Spencer'=Dianan tyttönimi tai 'Alice'= Katen opinnäytetyön aiheen perusteella... ;D

  John ja Elizabeth ovat kuulemma vedonlyöjien suosikkeja, mutta henk koht väittäisin että pariskunta valitsee 'trendikkäämmän' nimen kuin John. Ketään Johnia dissamaatta! Ma valitsen listasta pojalle James (Henry muuten, mutta prinssi Harryn oikea etunimihan on Henry) ja tytölle uskaliaasti listan ulkopuolelta Charlotte tai Frances!

  Linnan juhlat voit muuten katsella livenä Yle Areenasta - täällä on jo läppäri viriteltynä tunnin päästä alkavia kekkereitä silmällä pitäen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Yle Areena vinkistä - olipa hauskaa seurata juhlia ja tuomaroida pukuja Lontoosta käsin!

   Ei paha tuo ehdottamasi James, ja ihastuttavat tyttöjen nimet! Williamin ja Charlesin osasin eliminoida listasta, mutta tota Henry=Harry juttua en muistanutkaan, joten ehkä sitten tämän jälkeen oma veikkaukseni olisikin Edward. Perinteisten nimien parissa pysyn siis edelleen. Palataan oikeisiin veikkauksiin sitten viimeistään ristiäisten aikaan :)

   Ja rakastamaasi spekulointia tulee kyllä varmasti riittämään seuraavat 7-8 kuukautta!

   Poista
 2. Näistä minäkin veikkaisin pojalle nimeä James. Tytölle näistä kaunein olisi mielestäni Matilda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. James ja Matilda näyttävät olevan vahvoja suosikkeja. Palataan asiaan sitten kesällä :)

   Poista
 3. Hei vaan,

  ihan nolottaa kun en ole koskaan ehtinyt jättää kommenttia; sinulla on niin kiva blogi täällä! Olen niin iloinen kuninkaallisen nuorenparin puolesta ja voi ajattele jos Kate odottaisikin kaksosia! Toisaalta, raskauspahoinvointi on tyttöä odottaessa kuulema aina kamalaa, joten tyttö sieltä on joka tapauksessa tulossa..tai sitten lupaan syödä hattuni;-) Mutta tuleeko kaksi tyttöä, vai tyttö ja poika(kuten Tanskan kruununprinssiparille pari vuotta sitten) vai vain tuleva kuningatar Victoria;-)?

  Diana Matilda Elizabeth olisi hieno nimi!

  Itsenäisyyspäivän terveisiä sinne täältä Suomesta, tv. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta, ilostuttavasta viestistäsi! Toivottavasti itsenäisyyspäivänjuhlat sujuivat hyvin siellä Suomessa, jotenkin tuollaisina juhlapyhinä tulee kyllä vähän koti-ikävä..

   Nimiehdotuksesi olisi oikein sopiva tulevalle kuningattarelle! Kaksosia on muuten spekuloitu täälläkin jo lehdistössä, saas nähdä miten käy. Ja itsekin taidan vähän salaa toivoa tyttöä, olisihan se nyt hienoa, että kruununperijänä ja tulevana hallitsijana olisi taas jossain vaiheessa nainen tiedossa.

   Poista
 4. Tyttöä mäkin povaan, mutta etunimeksi tuskin annetaan antaa Dianaa. En olisi yllättynyt, jos nimeksi tulisi esimerkiksi Margareth, Elisabeth tai joku muu pitkä ja näyttävä nimi.

  Paha miele vain heidän puolestaan, kun joutuivat noin aikaisin kertomaan raskaudesta. Toivottavasti raskaus sujuu hyvin loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan että kaikki sujuu hyvin, ja että saavat odotella mahdollisimman rauhallisissa olosuhteissa. Pitkää ja näyttävää nimeä veikkaan myös minä, jäämme odottamaan :)

   Poista
 5. Voi luoja mikä media hässäkkä :) Toivotaan heille kaikkea hyvää ja ennen kaikkea rauhaa raskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun ei ole Suomessa kuninkaallisia, tai muutenkaan tällaista paparazzi-kulttuuria, niin onhan tuo ihmeellistä. Ja samaa toivon minäkin!

   Poista